Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatre. El Sueño de la Razón. Gran Teatre d’Elx

4 March, 2021 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Teatre

Dijous 4 de març de 2021 – 19.00h

Gran Teatre d’Elx

EL SUEÑO DE LA RAZÓN
D’Antonio Buero Vallejo

Companyia Ferroviaria

EL SUEÑO DE LA RAZÓN, s’emmarca en la categoria de drama històric, però precisament en ser teatre i no història “és una obra d’invenció, i el rigor interpretatiu a què aspira concerneix als significats bàsics no als detalls”, Antonio Buero Vallejo. L’autor elabora una versió artística sobre fets de la història espanyola, com un mitjà per a establir relacions amb el nostre temps.
L’acció es desenvolupa, temporalment, en les últimes setmanes de residència de Francisco de Goya a Madrid just abans d’autoexiliar-se a França i fixar la seua residència definitiva a Bordeus, desembre del 1823.
Són temps ombrívols per a Goya, vell i pessimista, és assetjat per les seues pors, obsessions, fantasies grotesques i contradiccions vitals de les quals la seua dona Leocadia és punt de mira. Goya escapa a través de la seua pintura més fosca, “les Pintures Negres”, plasmada en les parets de la seua “Quinta del Sordo”, dels seus propis fantasmes i de la pressió absolutista, cruel, repressiva i asfixiant de Ferran VII que persegueix els simpatitzants de la Il·lustració, els liberals com ell.
La Cia. Ferroviària assumeix com a propis els arguments de l’autor de l’obra, que defineix la seua posada en escena com de “Obra Total”.
Un espectacle que mescla necessàriament diversos llenguatges, tots necessaris, tots pertanyents a la realitat vital del protagonista, Goya, que traduïts teatralment conformen un teixit riquíssim de sensacions per a l’espectador.

Direcció: Paco Macià

Duració: 120 min.

Venda de localitats: en Instanticket, i en la finestreta del Gran Teatre.

Details

Date:
4 March, 2021
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Event Tags:
, , , , , , , , , , ,

Organizer

Elx Cultura
Phone:
96 665 81 45/46
Email:
cultura@elx.es
View Organizer Website

Venue

Gran Teatre d’Elx
Carrer Kursaal, s/n
Elx, 03203 España
+ Google Map
Phone:
966 65 81 47