Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatre. “El Perro del Hortelano”. Gran Teatre d’Elx – ESTRENA NACIONAL

29/05/2021 @ 8:00 pm - 9:20 pm

Teatre

Dissabte 23 de gener de 2021 – 19.00h   AJORNAT

NOVA DATA: Dissabte 29 de maig de 2021 – 20.00 h

Gran Teatre d’Elx

EL PERRO (mutante) DEL HORTELANO de Lope de Vega

— ESTRENA NACIONAL —

L’amor s’assembla als diners en dues coses: com menys se’n té més se’n parla i no dona la felicitat. Per aquestes característiques, és el Barroc el millor instrument per a caçar l’Amor, per a examinar-lo i entendre’l, perquè tenen en comú que són coses fugitives, lleus, vanes, encegadores, enganyoses i brillants. Potser hi haurà qui negue que és interessant l’assumpte barroc de l’amor i els sospirs. Que no importa res el foc gelat i el gel ardent, el silenci sonor i el whatsapp emmudit, i tota la banda d’oxímorons que ens fan saltar els cors en sístoles i diàstoles… Potser aquesta indiferència ens afecte als qui ja pentinem cabells blancs en el pubis, però… com trastorna el ramat adolescent i com agreuja l’índex del fracàs escolar el deliciós alé de Cupido. Per a aquest públic, el que pels seus anys els toca l’edat de la poca-solta, i per a aquell que prolonga la joventut del cor fins a la tercera edat (si, vosté!), per a qui, en definitiva, tinga el foc que no crema cremant-li en el pit, però que tema endinsar-se pels enganyosos veïnats del Barroc els hem procurat una guia d’excepció: Emma Lobo.

Tothom coneix “El perro del hortelano” de Lope de Vega, una de les seues obres més famoses i més ben escrites. O tothom hauria de conéixer-la. Però el vers s’allunya massa de les maneres actuals, dels temps als quals estem acostumats. I, no obstant això, és una pena no freqüentar-la, no donar-nos, i sobretot donar als joves, l’oportunitat d’endinsar-nos en ella, d’entendre-la i d’estimar-la. I com seria millor fer-ho sinó des de l’humor?

M’agrada “El perro del hortelano”, m’encanten els seus personatges, la seua sonoritat, la seua trama. I vull explicar-la. D’això va aquest espectacle. Però ho faré sola. Perquè no tinc a mà un Teodoro que m’apanye o una Marcela que m’acompanye. I perquè m’agrada tornar-me boja en escena. En aquest bululú contemporani usarem l’obra de Lope com a fil conductor per a des de l’humor, parlar d’aquells i aquests temps, per a fer una indagació sobre les maneres de comptar la meravellosa ficció que denominem amor, per a parlar de la importància de les històries però, sobretot, per a riure’ns i per a meravellar-nos amb el vers de Lope.

Fitx artística
Actriu: Emma Lobo
Direcció: Magda labarga
Dramatúrgia: Quico cadaval
Il·luminació: Juanjo LLorens
Vestuari: Pascual Peris.
Rap: Luisaker

Duració: 80 minuts

Gènere: Teatre

Preu: 10 euros.

Venda de localitats: en Instanticket, i en la finestreta del Gran Teatre.

Details

Date:
29/05/2021
Time:
8:00 pm - 9:20 pm
Cost:
10€
Event Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organizer

Elx Cultura
Phone:
96 665 81 45/46
Email:
cultura@elx.es
View Organizer Website

Venue

Gran Teatre d’Elx
Carrer Kursaal, s/n
Elx, 03203 España
+ Google Map
Phone:
966 65 81 47

LEAVE COMMENT