Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teatre. Cantando Bajo las Balas. Stres de Quatre. L’Escorxador CCCE

13/03/2021 @ 7:00 pm - 8:10 pm

MES DEL TEATRE
IV MOSTRA DE TEATRE AMATEUR DE LA FEDERACIÓ DE TEATRE AMATEUR DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Dissabte 13 de març de 2021 – 19.00h

Lloc: Espai Escènic. L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània d’Elx

CANTANDO BAJO LAS BALAS
d’Antonio Álamo

Companyia Stres de Quatre

Millán Astray era gallego. Millán Astray fundó la legión. Millán Astray fue Caballero Legionario, por Dios y por la Patria. Millán Astray se dejó medio cuerpo en los campos de batalla. Millán Astray era fascista, aunque odiaba a la Falange. Millán Astray fue Novio de la Muerte. Millán Astray gritó: “Muera la inteligencia”.
Pero lo que más le gustaba a Millán Astray era cantar. “Cantando bajo las balas” narra el primer acto inaugural de lo que después sería el Franquismo; celebrado el 12 de octubre de 1936 en el Paraninfo de la Universidad de Salamanca. Aquel día, llamado día de la raza, como en un western castizo, se enfrentaron dos hombres, pero no a golpe de pistola, sino disparando sus lenguas. Millán Astray, el guerrero, el medio hombre, contra el viejo, resfriado e intelectual Miguel de Unamuno. Esta es la historia de un duelo, un duelo entre la Muerte y la Inteligencia. Pero este duelo no nos lo contará la víctima, sino que nos lo contará el verdugo, o mejor dicho: nos lo cantará el verdugo.

Millán Astray era gallec. Millán Astray va fundar la legió. Millán Astray va ser Cavaller Legionari, per Déu i per la Pàtria. Millán Astray es va deixar mig cos als camps de batalla. Millán Astray era feixista, encara que odiava la Falange. Millán Astray va ser Nuvi de la Mort. Millán Astray va cridar: “Muiga la intel·ligència!”.
Però el que més li agradava a Millán Astray era cantar. “Cantando bajo las balas” narra el primer acte inaugural del que després seria el Franquisme; celebrat el 12 d’octubre de 1936 al Paranimf de la Universitat de Salamanca. Aquell dia, el Dia de la Raça, com en un western castís, es van enfrontar dos homes, però no a colp de pistola, sinó disparant les seues llengües. Millán Astray, el  guerrer, el mig home, contra el vell, refredat i intel·lectual Miguel d’Unamuno. Aquesta és la història d’un duel, un duel entre la Mort i la Intel·ligència. Però aquest duel no ens l’explicarà la víctima, sinó que ens l’explicarà el botxí, o millor dit: ens ho cantarà el botxí.

Amb: Jordi Tamarit.
Direcció: Javier Sahuquillo.
Il·luminació: Raül Martí.
So, audiovisual: Juan Castillo.
Escenografia: Luis Crespo.
Espai sonor: Pau Rius.
Vestuari: Maria Poquet.

Duració: 65 min.

Després de la representació hi haurà un debat no moderat amb actors, actrius i personal tècnic de l’obra.

Preu: 3 €

Venda d’entrades: en la finestreta del Gran Teatre, Instanticket o una hora abans de la funció en la finestreta de L’Escorxador.

Espectacle no recomanat per a menors de 13 anys.

Organizer

Elx Cultura
Phone:
96 665 81 45/46
Email:
cultura@elx.es
View Organizer Website

Venue

L’Escorxador CCCE
Curtidors, 23
Elx, Alacant 03203 España
+ Google Map
Phone:
96 665 82 30
View Venue Website

LEAVE COMMENT