Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ruta guiada: Assarbs i Canals. Patrimoni Hidràulic al voltant del Fondo. PN El Fondo d’Elx

23 February, 2020 @ 9:30 am - 1:00 pm

PATRIMONI ETNOGRÀFIC, L’HERÈNCIA D’UN POBLE

Diumenge 23 de febrer de 2020

RUTA GUIADA

ASSARBS I CANALS, PATRIMONI HIDRÀULIC AL VOLTANT DEL FONDO

Amb l’objectiu de posar en cultiu les terres que havia ocupat una extensa zona humida al sud de la província d’Alacant, es van dur a terme importants transformacions que hui dia constitueixen la marca d’un extens territori entorn del Parc Natural El Fondo.

Per a dur a terme aquesta transformació va ser necessari la creació d’un intricada xarxa de reg i drenatge, que a més va comportar l’aparició de nous assentaments humans. Aquest gran projecte d’ordenació territorial va suposar un canvi radical en el paisatge i en les condicions ambientals, sobretot a partir del segle XVIII amb els projectes del Cardenal Belluga i el Marqués d’Elx, que van tindre el seu colofó a principis del segle XX amb el condicionament dels embassaments de Regs de Llevant.

Per a comprendre l’abast de tots aquests projectes i el patrimoni hidràulic associat que ha arribat fins als nostres dies us proposem participar en una ruta guiada a l’entorn del Fondo, on parlarem de les característiques de cadascun ells que van acabar per determinar la transformació de l’antic aiguamoll.

DADES DE L’ACTIVITAT

Dia: 23 de febrer de 2020

Hora: 9:30h

Lloc de trobada*: Pont sobre l’Assarb del Conveni CV-861 KM3,8

Distància a recórrer: 5km

Places limitades. Inscripció en el telèfon 966678515 (de 9 a 14 hores) o mitjançant el correu electrònic: parque_elhondo@gva.es

* Per a saber com arribar al punt de trobada punxeu AQUÍ.

Venue

Parque Natural El Fondo d’Elx / El Hondo
Puente sobre el Azarbe del Convenio CV-861 KM3,8
Elx/Elche, 03293
+ Google Map

LEAVE COMMENT