Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Música. GUADALUPE PLATA. Sala La Llotja Elx

02/04/2022 @ 9:30 pm

Música

GUADALUPE PLATA

Cicle de Música “Ángel Alfosea”

Dissabte 2 d’abril de 2022 – 21.30 h

Sala Cultural La Llotja · Elx

Guadalupe Plata no son unos recién llegados aunque parezca que fue ayer cuando publicaron su primer EP homónimo, un disco que marcó una clara directriz para nuestra banda underground más internacional: trabajo, militancia y una manifiesta pasión por los clásicos. Con estas premisas llevan funcionando los de Úbeda desde 2007, actuando en todos los espacios imaginables y editando canciones que han acabado cimentando seis álbumes sin título inflados con blues crepitante, psychobilly lisérgico y surf de ciencia ficción. Con ellos han acumulado el reconocimiento (un Premio Ojo Crítico, un Premio Impala y varios Premios de la Música Independiente) y actuado por diversos rincones del planeta (Reino Unido, Europa, Sudamérica, EE. UU.), llegando a convertirse en el capricho confeso del mismísimo Iggy Pop (la iguana no se ha cansado de lanzarles parabienes desde su programa de radio en la BBC).

Guadalupe Plata no són uns nouvinguts encara que semble que va ser ahir quan van publicar el seu primer EP homònim, un disc que va marcar una clara directriu per a la nostra banda underground més internacional: treball, militància i una manifesta passió pels clàssics. Amb aquestes premisses porten funcionant els d’Úbeda des de 2007, actuant en tots els espais imaginables i editant cançons que han acabat consolidant sis àlbums sense títol unflats amb blues crepitant, psychobilly lisèrgic i surf de ciència-ficció. Amb ells han acumulat el reconeixement (un Premi Ojo Crítico, un Premi Impala i diversos Premis de la Música Independent) i actuat per diversos racons del planeta (el Regne Unit, Europa, Sud-amèrica, els EUA), arribant a convertir-se en el capritx confés del mateix Iggy Pop (la iguana no s’ha cansat de llançar-los enhorabones des del seu programa de ràdio en la BBC).

“Guadalupe Plata” (2018) suposa, en les seues pròpies paraules, “un nou intent d’anar més enllà en la nostra croada de la involució i la idea de crear el nostre “Gris-Gris” particular. Per això vam decidir tornar a aprofundir en el so barreño (de gibrell), com a baix principal, una bateria amb pocs micros que poguera treure la major naturalitat de so i una guitarra endollada a l’amplificador sense intermediaris ni res que poguera pertorbar la pau del convent. Vam afegir instruments nous en algunes cançons com ara una botella d’anís, una bandúrria esgavellada i algun so de porta vella, amb l’objectiu d’afegir un tint de l’Espanya profunda”.
Convé d’estacar que tots aquests elements rústics, una vella guitarra Harmony amb olor a encens, botelles d’anís, bandúrries, un gibrell baix omnipresent, una bateria amb so espectral, contrastaven enormement amb la gegantesca televisió de plasma a la qual endollaven la Nintendo Switch durant els descansos de la gravació.

Preu: anticipada 16,50 € / en finestreta 22 €

Venda d’entrades: www.compralaentrada.com i www.lomasticket.com, en la finestreta del Gran Teatre i en la finestreta de La Llotja una hora abans de l’espectacle.

Details

Date:
02/04/2022
Time:
9:30 pm
Cost:
18€

Organizer

Elx Cultura

Venue

La Llotja Sala Cultural
Plaça de la Llotja. Barri d'Altabix
Elx, 03202
+ Google Map
Phone:
96 665 81 45/46