Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Música clàssica. Rèquiem, de Mozart. Gran Teatre d’Elx

12 April, 2019 @ 8:00 pm - 10:20 pm

Director titular: Mihnea Ignat

Solistes: Cristina van Roy Rathe (Soprano) Beatriz Oleaga Ballester (Mezzo) Pablo Martínez Cárdenas (Tenor) Stefan Ignat (Baríton)

Orfeó Crevillentí

Directora: Isabel Puig Martínez

 

W. A. Mozart – Rèquiem per a solistes, cor y orquestra KV626 en Re Menor

 

El Rèquiem per a solistes, cor i orquestra en re menor KV 626, de W. A. Mozart és una de les obres de música sacra més coneguda de tots els temps. Per a l’ocasió, hem reunit un elenc estel·lar de solistes vocals i comptarem amb la col·laboració de l’Orfeó Crevillentí. Cristina van Roy Rathe (soprano), Beatriz Oleaga Ballester (mezzo), Pablo Martínez Cárdenas (tenor) són alumnes de l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid, una garantia de l’altíssim nivell interpretatiu.

Per a complementar la joventut amb l’experiència comptem amb la presència de Stefan Ignat, hereu de l’important llinatge de barítons romanesos que han conquistat els escenaris dels teatres més importants del món. Totes aquestes forces estaran al servei d’una obra la història de la qual està embolicada en un halo de misteri, perquè Mozart no va arribar mai a acabar-la. La mort va parar la seua tasca creativa en el huité compàs de La Llagrimosa.

La investigació per a determinar qui ha sigut l’autor no ha sigut fàcil. És més, la pròpia dona de Mozart, Constanze, es va encarregar d’entorpir aquest procés per raons econòmiques. El comte Franz von Walsegg, que li havia fet l’encàrrec a Mozart de manera anònima per a commemorar la recent defunció de la seua dona, havia pagat la meitat de la suma acordada. L’altra meitat es pagaria en entregar l’obra. La versió que hui dia s’interpreta amb major freqüència i que l’OSCE presentarà en aquest concert és la que va completar Franz Xaver Süssmayr, alumne de Mozart. Constanze va entregar en 1792 el manuscrit datat per Süssmayr al comte Franz von Walsegg. Mozart havia mort el 5 de desembre de 1791.

 

PATI DE BUTAQUES   18€

AMFITEATRE   16€

· Jubilats, fam. nombroses    12€

PARADÍS     14€

· Jubilats, fam. nombroses    10.50€

· Estudiants 6€

Details

Date:
12 April, 2019
Time:
8:00 pm - 10:20 pm
Event Tags:
, , , , , ,

Organizer

Elx Cultura
Phone:
96 665 81 45/46
Email:
cultura@elx.es
View Organizer Website

Venue

Gran Teatre d’Elx
Carrer Kursaal, s/n
Elx, 03203 España
+ Google Map
Phone:
966 65 81 47

LEAVE COMMENT