Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Museum Week Elx

13 May, 2019 - 19 May, 2019

Museum Week 2019 · Elx

Del 13 al 19 de maig

La #MuseumWeek convida a afavorir les experiències museístiques més transversals, lúdiques i educatives i a comunicar-les per les xarxes socials.

Objectiu: mobilitzar els aficionats i professionals al voltant de la cultura, proveir visibilitat, obrir-se a l’àmbit internacional, incrementar l’interès dels visitants, escoltar al públic, enriquir les seues bases de dades, inventar animacions i defensar valors.

En particular, enguany estarà marcat pel suport a una causa primordial: el lloc de les dones en la cultura, ahir, hui i demà. Tot això al llarg de la setmana amb el hashtag comú #WomenInCulture

És evident que el paper de la dona en la societat és tan important com el de l’home; però, aquest paper segueix sense reconèixer-se com hauria. Per això, el món de les institucions culturals es reuneix al voltant de la causa de les dones en la cultura (ahir, hui i demà) amb ocasió de la sisena edició de la #MuseumWeek. Un homenatge a les dones del món de l’Art, de la Història, de la Ciència, de les Lletres … amb el hashtag #WomenInCulture. Per començar, per retre homenatge a les dones injustament oblidades en els llibres d’història i que mereixen que el gran públic les conega. Per continuar, per aclamar a les que componen l’actual món de la Cultura, ja siguen artistes, professionals en una associació o institució cultural, mecenes o artesanes. Per finalitzar, per ressaltar la importància de l’educació de les nenes: com els nens, també elles han de poder somiar i convertir-se en artistes, filòsofes o científiques…
Aquest any la Museum Week coincideix també amb les activitats programades amb ocasió del Dia Internacional dels Museus (#DIM2109).

 

ACTIVITATS

Museu Paleontològic d’Elx MUPE

Del 17 al 19 de maig el MUPE, juntament amb l’Ajuntament d’Elx, s’involucra totalment amb el Dia Internacional dels Museus.

-Activitats per gaudir en família el 18 de maig

-Visites guiades per a adults el 17 de maig

-Sessions especials per a escolars són algunes de les activitats que han preparat.
Fes la teua reserva i forma part del MUPE! Telèfon: +34 965 45 88 03

Museu de Puçol

Jornada de Portes Obertes els dies divendres, dissabte i diumenge (del 17 al 19 de maig)
-Divendres 17 a les 12 h. inauguració de l’exposició “L’escola com ens la van contar”
-Dissabte i diumenge a les 11:30 visita guiada gratuïta (inscripció prèvia)
-Durant aquests tres dies oferim per als més petits el joc de recerca El comecocos.

Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), Museu del Palmerar, Museu de la Festa i MACE (Sala d’Exposicions Temporals)

-Inauguració a la Torre de l’Homenatge d’una exposició permanent dedicada a la Dama d’Elx.

Dissabte 18 de maig

Museu Arqueològic i d’Història d’Elx

10.30h places limitades (15 persones): Taller didàctic i familiar “Arqueòleg per un dia”. (Edat: 5 a 12 anys)
Reserves: 966.658.203

Visita guiada teatralitzada al MAHE “Viatge per la història d’Elx”. Us proposem que recorregueu el museu de la mà d’alguns personatges històrics per descobrir els secrets de la nostra història. Talleralia.
12.30 hores primera sessió
13.00 hores segona sessió
Places limitades (30 persones)
Reserves: 966.658.203

Visita guiada teatralitzada al MAHE “Viatge per la història d’Elx”. Talleralia.
17.30 hores primera sessió
18.00 hores segona sessió
Places limitades (30 persones)
Reserves: 966.658.203

MACE (sala d’exposicions temporals)
18.00 hores grup (30 persones): Visita guiada a l’exposició temporal “El mal en mi”, amb la comissària i artista de l’exposició, Susana Guerrero.

Museu de la festa
10.15 hores, visita en castellà, grup (25 persones): Visita guiada al Museu de la Festa, Joan Castaño (Dr. en Història, especialista en el Misteri d’Elx)

Museu del Palmerar
11.30 hores, grup (25 persones): visita guiada al nou “Museu del Palmerar”. Recorregut sobre la història i l’etnologia del Palmerar d’Elx i de l’ofici de palmerer, amb exhibició de trepa de palmera. David Macià (palmerer).

MACE
11.30 hores, grup (25 persones): visita guiada al MACE: “La Dama i l’etern femení”. Isabel Chinchilla (conservadora de museus).

Museu de la Festa
11.45 hores, visita en valencià grup (25 persones): visita guiada al Museu de la Festa. Joan Castaño (Dr. en Història, especialista en el Misteri d’Elx)

 

Diumenge 19 de maig

Museu Arqueològic i d’Història d’Elx
10.30 hores, places limitades (15 persones): Taller didàctic infantil “Els colors de la Dama”. (Edat: 5 a 12 anys)
Reserves: 966.658.203
12.00 hores, places limitades (15 persones): activitat participativa al MAHE: “El ritual de la mort iber”. Projecte Aprèn amb la Dama.
Reserves: 966.658.203.
(Edat: 12 a 99 anys)

Museu del Palmerar
11.30 hores, grup (25 persones): visita guiada al nou “Museu del Palmerar”. Recorregut guiat i exhibició de trepa de palmera. David Macià (palmerer).

MACE (sala d’exposicions temporals)
12.00 hores, grup (230 persones): visita guiada a l’exposició temporal “El mal en mi”, amb la comissària i artista de l’exposició, Susana Guerrero.

 

Activitats gratuïtes

Durant els dos dies d’activitats commemoratives, l’accés a tots els museus indicats serà gratuït.

Venue

Museos de Elche
Diagonal del Palau (MAHE)
Elx - Elche, 03202
+ Google Map