Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festes de la Vinguda de la Marededéu

29 November, 2019 - 30 December, 2019

  VINGUDA DE LA MAREDEDÉU 2021

Segons la tradició, en la matinada del 28 de desembre de 1370, el guardacostes Francesc Cantó, que vigilava la costa il·licitana, va descobrir entre les aigües de la mar una arca que contenia la imatge de la Verge de l’Assumpció i el “consueta”, el llibre amb els versos, la música i les indicacions escèniques per a la representació del Misteri d‘Elx. Tots els anys, es realitza en la seua commemoració una romeria des de Santa Pola fins a Elx. L’eixida de la romeria és el dia 28 de desembre de matinada, des de la platja del Tamarit (Santa Pola) fins a l’hort de les Portes Encarnades, a Elx. Cada 28 de desembre, a les 15.00 hores, des de l’hort de les Portes Encarnades, Cantó ix a cavall per a anunciar la troballa al Concell. Després de la publicació d’un ban, ix una comitiva per a arreplegar l’arca. Arribats a l’hort de les Portes Encarnades, es traslladarà la Verge en processó fins a la basílica de Santa Maria. Un dia després, el 29 de desembre al matí (dia de la festivitat), té lloc la processó de la Vinguda de la Verge, en la qual la imatge està acompanyada en el seu tron per xiquets i xiquetes vestits d’angelets. Les festes de la Vinguda de la Marededeu estan declarades Festes d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana i Bé d’Interés Cultural de la Comunitat Valenciana.  

DESCARREGAR Programa Festes Vinguda de la Marededeu Elx  

PROGRAMA D’ACTES 2021

Diumenge 26 de desembre 19.00 h  Al Gran Teatre, Pregó de Festes de la Vinguda de la Marededéu, a càrrec de Donya. Reme Sanz Tendero. Actuació del Cor d’Heralds de la Societat Vinguda de la Verge. L’acte acabarà amb la interpretació de l’Himne de la Vinguda de la Marededéu.

Dilluns 27 de desembre “Dia de l’Il·licità Absent”

9.30 h  Recepció als Il·licitans Absents, a la Sagristia de la Basílica de Santa Maria. 10.00 h  Santa Missa en la Basílica de Santa Maria en memòria dels il·licitans absents defallits. Al seu terme, ofrena de flors a la Nostra Patrona en el cambril de la Verge.

11.00 h Cercaviles dels Gegants amb la colla de “dolçaina i tabalet”.

11.30 h  Recepció al Centre de Congressos Ciutat d’Elx pel Sr. alcalde. 

Dimarts 28 de desembre

De 4.30 a 6.30 h del matí: autobusos gratuïts al Tamarit des de la porta del MAHE (al costat del palau d’Altamira).

7.00 h  A la platja del Tamarit representació de la troballa de l’arca amb la imatge de la Nostra Senyora de l’Assumpció pel guardacostes Francesc Cantó. A continuació, Santa Missa. Al seu terme s’iniciarà la romeria fins a Elx. La imatge de la Santíssima Marededéu serà col·locada sobre una carreta de bous i se seguirà el Camí Vell de Santa Pola. La romeria realitzarà una parada a l’alçada del Rio Safari. Una vegada arribe la romeria a l’hort de les Portes Encarnades, la imatge de la Verge quedarà exposada per a la veneració dels fidels fins als actes de la vesprada.

15.00 h  Una potent bombà anunciarà l’inici de la carrera del llegendari guardacostes Francesc Cantó, qui a la seua arribada a la plaça de Baix, donarà la notícia de la troballa de la imatge de la Marededéu de l’Assumpció. Lectura del Ban i inici de la romeria cap a l’hort de les Portes Encarnades. A l’arribada, es procedirà al tret d’una traca aèria, de 2 quilòmetres de longitud, i potent coetada. A continuació, romeria-processó, per a traslladar la imatge de la nostra patrona a la Basílica de Santa Maria on li donarà la benvinguda el Reverend En Joaquín Rodriguez Mas. Director Espiritual de la delegació del Opus Dei en Barcelona. . Tot seguit, s’interpretarà l’Himne de la Vinguda de la Verge dirigit pel Mestre de Capella. 

Dimecres 29 de desembre

11.00 h  Llançament d’una traca aèria pel mateix recorregut de la processó. En finalitzar la traca, Solemne Processó amb la imatge de la Verge de l’Assumpció en el seu “Tron dels angelets”. A l’entrada de la processó a la Basílica, s’entonarà l’Himne de la Vinguda de la Marededéu i, al seu terme, se celebrarà la Missa Solemne, en la qual participarà l’Escolania del Misteri dirigida pel Sr. Javier Gonzálvez. 

19.00 h  Al Gran Teatre, representació de l’obra “Sóc per a Elig 1370”.

Dijous 30 de desembre

20.00 h  A la Basílica de Santa Maria, Santa Missa en sufragi dels socis de la Vinguda de la Verge defallits. En finalitzar, des de la torre de Santa Maria, llançament de la Palmera de finalització de festes, patrocinada per la família Pedrajas Pastor.

 

Details

Start:
29 November, 2019
End:
30 December, 2019
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , , , , ,
volver al inicio