Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia

14 July, 2021 @ 10:00 pm - 23 July, 2021 @ 12:00 pm

IX Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia
Del 14 al 23 de juliol de 2021
Entre el 14 i el 23 de juliol tindrà lloc al Parc Arqueològic de l’Alcúdia el “IX Festival de Teatre Clàssic L’Alcúdia”, organitzat per la Universitat d’Alacant i la Fundació Arqueològica L’Alcúdia.
Aquesta novena edició inclou set representacions que tindran lloc a l’aire lliure al Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia (Elx).
Totes les representacions a les 22.00 hores, excepte la inauguració, el dimecres 14, que serà a les 21.30 h.
Més informació AQUÍ.
PROGRAMA 

Actuacions de Teatre en l’Ensenyament

Dimecres 14 de juliol: 21.30 h (INAUGURACIÓ DEL FESTIVAL) MEDEA – Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant

El grup clàssic de Teatre de la Universitat d’Alacant, dirigit per Xiomara Wanden-Berghe, ens presenta Medea , segons la versió d’Andrés Lima dels textos de Sèneca. L’obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d’una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l’autocompassió. Una experiència que ens convida a submergir-nos en l’univers d’un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança. En els premis del V Festival Nacional de Teatre Universitari 2020 Medea va obtenir nominacions a millor muntatge, millor direcció, més bon audiovisual, millor actriu de repartiment i millor artriz principal, i va ser guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara Campaña, com a Medea, i Aitana García San Juan, com a Corifea, respectivament.

Entrada 5€ – Duració: 60 minuts – Idioma: valencià.

Dijous 15 de juliol: LEONARDO, Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)La Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), dirigida per Adán Rodríguez, presenta Leonardo, una adaptació dramàtica de Bodas de sangre, de Federico García Lorca. Leonardo “el dels Fèlix”, s’enfronta a un doble conflicte que pesa sobre el seu destí de manera irreversible. El desamor i l’odi entre dues famílies que estan enfrontades per sempre per delictes de sang.

Entrada 5€ – Duració: 80 minuts – Idioma: castellà.

Divendres 16 de juliol: IFIGENIA EN ÁULIDE, La Nave Argo, Companyia Teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant

Ifigenia en Áulide és una tragèdia grega d’Eurípides que narra el sacrifici d’Ifigenia a les mans del seu pare, el rei Agamèmnon. L’única finalitat del sacrifici és calmar la ira dels déus i retornar els vents a la platja d’Áulide per a salpar cap a Troia. Difícil decisió per a un governant i sorprenent actitud d’una princesa. La Nave Argo va estrenar Ifigenia en Áulide  el 2015 i va ser àmpliament representada. El 2020, la companyia va voler donar-hi un nou enfocament i ara constitueix el seu projecte central.

Entrada 5€ – Duració: 70 minuts – Idioma: castellà.

Actuacions de Teatre Professional

Dimarts 20 de juliol: MOLT DE SOROLL PER NO RES, Teatre de l’Abast

«Juguem al joc de l’amor. És un joc clàssic. Tan vell com l’ésser humà. Per això no és estrany que fa cinc segles, Shakespeare ja en fera un dibuix tan pròxim als nostres dies. En el joc de l’amor tot és possible: el fort pot esdevenir el feble; el noble, plebeu; l’amo, criat… els papers es reparteixen i canvien com en un ball de màscares. Riurem a riallades amb les estratègies, els rumors i les enginyoses maniobres d’aquests personatges que juguen a enamorar-se. Però… què passarà quan el joc, de sobte, es torne seriós?». Molt de Soroll per no res  es va estrenar en el Teatre l’Agrícola d’Alboraia el 2017. Es tracta d’una adaptació del clàssic de Shakespeare, Much ado about nothing,  que ens acosta al dramaturg anglès. La companyia teatral valenciana Teatre de l’Abast, dirigida per Mario Fangolini, naix el 2016, després d’anys de formació i investigació en el teatre físic i de moviment. És una de les companyies professionals valencianes més joves, que aposta per l’experimentació amb diferents disciplines per a convertir cadascun dels seus muntatges en una peça única.

Entrada 12€ – Duració: 90 minuts – Idioma: valencià

Dimecres 21 de juliol: CAYO CÉSAR, Atakama Creativitat Cultural

Cayo César és un drama en un sol acte d’Agustín Muñoz Sanz, produït per Atakama Creativitat Cultural per a la LXVI edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, amb la direcció de Jesús Manchón. L’obra s’endinsa en l’etapa pública del tercer emperador romà i hereu de Tiberi, Cayo César, més conegut com Calígula. Es presenta un personatge irreflexiu, capritxós, histriònic, extravagant, cruel, venjatiu i immoral. Un boig que va governar durant quasi cinc anys terroritzant les elits de Roma i el poble amb les seues greus decisions, exercint el poder sense escrúpols ni límits ètics o legals. Cayo César no era boig, sinó que estava afectat d’una addicció malaltissa de poder. El més entenimentat dels bojos va ser un psicòpata narcisista que va regir el destí de l’Imperi més poderós de la seua època. El model de governant que l’autor proposa li serveix per a reflexionar i traslladar a l’espectador la seua inquietud, sobre la maldat i les conseqüències del poder exercit sense límits ètics o legals. Un vell assumpte de l’època imperial, previ i posterior, que continua vigent en el s. XXI. La companyia de Càceres Atakama Creativitat Cultural té una trajectòria de més de disset anys treballant en el món de l’animació, el teatre i l’espectacle. Des del teatre infantil fins al teatre adult. Ha destacat en el teatre educatiu i ha portat les seues obres per gran part de la geografia espanyola i per països llatinoamericans com Xile, l’Argentina i Cuba.

Entrada 12€ – Duració: 75 minuts – Idioma: castellà.

Dijous 22 de juliol: MILERS GLORIOSUS, Teatre de Paper Produccions S.L.

Teatre de Paper presenta aquesta obra de Plaute, amb versió i direcció de Claudio Martín. Va ser estrenada en el XIII Festival de Teatre de Regina (Casas de la Reina, Badajoz). El soldat fanfarró, Pirgopolinices, es veu embolicat en una sèrie d’enrededos a causa del rapte d’una cortesana atenesa, l’amant de la qual s’allotja a la casa veïna. En el mur de separació l’esclau del soldat ha obert un buit perquè els dos enamorats puguen estar junts, però la dissort s’acarnissa amb ells i són vistos besant-se pel babau d’Esceledro. Aquesta situació desencadena una sèrie de còmics enfrontaments entre els personatges, que pretenen, únicament, eixir airosos del garbull. La companyia Teatre de Paper, originària de Badajoz, compta amb actors amb més de 20 anys d’experiència en el món teatral, a més d’un equip que ha rebut nombroses nominacions i premis que reconeixen la seua trajectòria. La seua selecció d’obres pren com a referents a autors de la talla de Lope de Rueda, Eugene Süe, Oscar Wilde, Alejandro Casona o Edmond Rostand.

Entrada 12€ – Duració: 100 minuts – Idioma: castellà.

Divendres 23 de juliol: BURLAS DE AMOR DE DOÑA BARROCO, Coribante Produccions

La companyia Coribante Produccions, dirigida per José María del Castell, presenta aquesta divertida comèdia musical d’embolics, amors, riures i desventures basada en textos del Siglo de Oro espanyol de Lope de Vega i Calderón de la Barca. El pare de Barroco vol casar la seua jove filla amb l’ancià duc de Tordesillas. Ella, per a evitar-ho, li explica al pare que està enamorada d’un cavaller ben plantat i que el seu amor és correspost, però l’idíl·lic cavaller… no existeix! Començarà llavors una frenètica recerca per part de Barroco i els seus servents per trobar el candidat perfecte que salve el futur de la protagonista. Cites emmascarades, galants que no són el que semblen, criats arrossinats i moltes bogeries donaran vida a aquest homenatge als grans clàssics del nostre teatre. Coribante Produccions va nàixer a Sevilla, el 2011, de la mà de José María del Castell. Compta amb representacions d’èxit en el Festival de Teatre de Mèrida o en el Certamen de Teatre Garnacha de Rioja, entre d’altres, així com premis i nominacions en importants festivals de teatre.

Entrada 12€ – Duració: 90 minuts – Idioma: castellà

Entrades:
Teatre a l’Ensenyament: 5 €
Teatre Professional: 12 €

Venda d’entrades: amb localitats preassignades només a través d’internet: veu.ua.es/entradas . En cada operació de compra es podran adquirir un màxim de 4 entrades.

Més informació AQUÍ.

Details

Start:
14 July, 2021 @ 10:00 pm
End:
23 July, 2021 @ 12:00 pm
Cost:
5€ – 12€
Event Tags:
, , , , , , , ,

Organizer

Fundació Universitària L’Alcúdia
Phone:
966611506
Email:
web.alcudia@ua.es
View Organizer Website

Venue

L’Alcúdia. Centre d’Interpretació i Parc Arqueològic
Carretera Elx-Dolors, km 1,5
Elx, Alacant 03290 España
+ Google Map
Phone:
966611506
View Venue Website

LEAVE COMMENT