Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Exposició. “Les 20 de la Psicologia Espanyola: psicòlogues, científiques, dones”. Edifici Altabix UMH Elx

4 March, 2020 - 15 March, 2020

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Exposició: “Les 20 de la psicologia espanyola: psicòlogues, científiques, dones”

Del 4 al 15 de març de 2020

Vestíbul de l’Edifici Altabix de la UMH Elx.

La Facultat de Ciències Sociosanitàries de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat l’exposició fotogràfica “Les 20 de la psicologia espanyola: psicòlogues, científiques, dones”, com a part de les activitats commemoratives del Dia Internacional de la Dona.

La mostra s’inaugurarà el 4 de març a les 13:00 hores al vestíbul de l’edifici Altabix de campus d’Elx, i es podrà visitar fins al 15 de març.

La Unitat d’Igualtat de la UMH i el Vicerectorat de Cultura també col·laboren en aquesta mostra, que inclou 20 fotografies en blanc i negre de psicòlogues de diferents àrees acadèmiques i aplicades, juntament amb una ressenya curricular, en peces de format rígid i de mida 100 × 200 cm.

Amb aquesta exposició, dedicada a les psicòlogues espanyoles contemporànies més influents, es pretén retre homenatge pel seu treball amb el que han fet grans aportacions al coneixement científic de la conducta humana i donar visibilitat a científiques de les que, en ocasions i a través exclusivament de l’aparició dels seus cognoms en la literatura científica, no s’ha sabut que són dones, a causa del biaix de gènere imperant en la societat. Així mateix, es pretén donar visibilitat, tant a l’alumnat com al professorat de Psicologia i de la resta de ciències, a les dones més influents de totes les àrees de la Psicologia científica espanyola contemporània i servir d’estímul i model per a la resta de dones que treballen a diari per fer créixer aquesta disciplina. També, es pretén lluitar contra el biaix de gènere, tan documentat per l’última evidència científica en aquest camp.

Segons els organitzadors, l’exposició és una oportunitat perquè l’estudiantat i els professionals prenguen consciència de la tasca que les dones han fet per contribuir al desenvolupament de les diverses disciplines, concretament de la psicologia científica a Espanya.

+ info: dossier PDF

Details

Start:
4 March, 2020
End:
15 March, 2020
Cost:
Free

Organizer

UMH – Universitat Miguel Hernández d’Elx
Phone:
96 665 8623
Email:
cultura@umh.es
View Organizer Website

Venue

Edifici Altabix. UMH
Av. de la Llibertat
Elx, 03207
+ Google Map
Phone:
966 65 85 00