Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Exposició. “La flora mediterrània en l’obra de Pilar Pequeño”. Centre de Congressos Ciutat d’Elx

05/07/2022 - 29/07/2022

Exposició fotogràfica

“LA FLORA MEDITERRÀNIA EN L’OBRA DE PILAR PEQUEÑO”

PHotoESPAÑA 2022. 25 aniversari del Festival fotogràfic PHotoEspaña.

Del 5 al 29 de juliol de 2022

Sala d’Exposicions del Centre de Congressos “Ciutat d’Elx”

Horari: dilluns a divendres de 9.00 a 15.00h (per la vesprada estarà obert quan hi haja esdeveniments en el Centre de Congressos).

El Centre de Congressos  acollirà, del 5 al 29 de juliol, 16 imatges de gran format en ‘La flora mediterrània en l’obra de Pilar Pequeño’,

una mostra patrocinada per Casa Mediterrani que recull obres de la sèrie ‘Naturalezas muertas’, per la qual l’artista va rebre el Premi Bartolomé Ros de PHotoESPAÑA en 2019.

L’obra de Pilar Pequeño, Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, és capaç de transportar-nos en un viatge visual pels segles d’història del Mediterrani, una mar extraordinària per les seues dimensions, la seua mescla d’idees i les mil i una cultures unides per les seues ribes i, sobretot, per les seues fruites i plantes dispars, procedents dels seus tres continents. Tot això, amb un element únic i especial que és capaç de caracteritzar la mediterraneïtat, com bé és la seua llum, la seua lluentor excepcional, en la seua pura essència que Pequeño ha sabut captar a través del seu objectiu i convertir en poesia a través de la cura personal, al costat de la seua immensa passió pel bon fer, que plasma en cadascun dels seus projectes.

La naturalesa i la llum són les vertaderes protagonistes de tota la trajectòria de Pilar Pequeño. Des dels seus primers paisatges fins a les plantes i arquitectures, temes en els quals segueix treballant en aquest moment. La seua obra es troba als museus i col·leccions més importants i entre els premis destaquen la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2010 i el de PhotoEspaña 2019 Bartolomé Ros a la millor trajectòria professional espanyola en fotografia.

Casa Mediterráneo

Organitzador: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx
Comissària: Gertrud Gómez
Patrocina: Casa Mediterráneo
Col·laboradors: Visitelche, Museu de la Mar de Santa Pola.
Seu: Centre de Congressos Ciutat d’Elx – C/ Filet de Fora, 1 – 03203 Elx
Horari: dilluns-divendres 09:00 – 15:00 h
Entrada: gratuïta

Aquesta exposició forma part de la iniciativa impulsada conjuntament per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx i PHotoEspaña 2022, amb el motiu del vinticinc aniversari d’aquest prestigiós festival internacional de fotografia, que permetrà gaudir a Elx de tres exposicions amb més d’un centenar d’instantànies en total, repartides entre la Llotja Medieval, l’Orde Tercer Franciscà, i el Centre de Congressos:

 

Details

Start:
05/07/2022
End:
29/07/2022
Cost:
Free

Venue

Centre de Congressos “Ciutat d’Elx”
Filet de Fora, 1
Elx, 03203
+ Google Map
Phone:
96 665 81 40