Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Exposició. “La Ciutat Intermèdia”. Elia Torrecilla. Sala Universitas. Edifici Rectorat UMH Elx

11 June, 2021 @ 11:00 am - 14 October, 2021 @ 12:00 am

Exposició

LA CIUTAT INTERMÈDIA. Elia Torrecilla

11 de junio – 30 de septiembre de 2021
Sala Universitas
Edifici Rectorat i Consell Social
Universitat Miguel Hernández d’Elx

Elia Torrecilla és la guanyadora de la III Beca Boomerang, una convocatòria de producció artística adreçada a titulats i titulades de la Facultat de Belles Arts d’Altea que estiguen desenvolupant una carrera artística. La ciutat intermèdia és el resultat d’un procés que encara continua com un work in progress o, com diu l’autora, un “walk in progress” situat entre un espai i un temps “entre” o “(inter) medi”.

Aquest “walk in progress” va haver de conviure necessàriament amb l’arribada de la pandèmia i posposar la seua exposició per a aquest any, però no va parar, sinó que li va permetre a l’autora seguir caminant i entenent els límits de la ciutat, entesa aquesta com a espai de treball, tema i referent. En aquesta exposició trobem un conjunt de fotografies, vídeos i objectes trobats i intervinguts, que mostren la documentació obtinguda durant diversos passejos en els quals l’artista camina transformada en flâneur, sense rumb i endinsant-se en les escletxes urbanes; aquests buits o intersticis on brolla la sorpresa i l’esdeveniment. Aquests espais limítrofs, com són les cavitats, les escletxes, o aquesta fina línia que separa la llum i l’ombra, són per a ella espais de possibilitat. Buits oberts a la sorpresa que amaguen petits detalls que extreuen el poètic de la quotidianitat.

Elia Torrecilla és llicenciada en Belles Arts per la UMH, doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i actualment professora i investigadora del Grau en Belles Arts de la Universitat de Saragossa. Dirigeix ​​el Festival Internacional de Performances Mínimes Urbanes en Vídeo “Cos Urbà en Acció” que el 2020 va llançar la seua segona edició. Des de la interdisciplinarietat en els seus projectes se centra en l’activitat del passeig en totes les seues formes; una pràctica per prendre consciència de l’espai i sentir-se part del tot urbà a través del cos, per això, els seus treballs giren al voltant de la performance. En ells busca una exploració de la nostra relació amb l’entorn urbà per generar un conjunt d’accions i intervencions mínimes.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre. L’espai expositiu tindrà un aforament limitat, s’hauran de respectar les distàncies de seguretat entre persones i s’utilitzarà mascareta en tot moment.

Horari: dilluns a divendres d’11 a 14h.

Sala Gris – Edifici Rectorat i Consell Social
Universitat Miguel Hernández, Avinguda de la Universitat d’Elx, s/n, 03202 Elx, Alacant
Teléfono consergería: 966 65 86 04

Details

Start:
11 June, 2021 @ 11:00 am
End:
14 October, 2021 @ 12:00 am
Cost:
Free
Event Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organizer

Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UMH
Phone:
96 522 2541
Email:
vdo.cultextu@umh.es
View Organizer Website

Venue

Edifici Rectorat. UMH Elx
Av. de la Universitat d'Elx, s/n
Elx, 03202
+ Google Map
volver al inicio