Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(AMPLIADA) Exposició fotogràfica. “El Temps Deshabitat”, de José Ortuño. Antiga Capella de l’Orde Tercer Franciscà

11 February, 2021 @ 10:00 am - 4 April, 2021 @ 2:00 pm

Exposició

EL TEMPS DESHABITAT

Fotografies de José Ortuño

Del dijous 11 de febrer de 2021 al diumenge 28 de març de 2021   *** PRORROGADA FINS AL 4 D’ABRIL ***

Lloc: Sala d’Exposicions de l’Antiga Capella de l’Orde Tercer Franciscà (Centre Cultural Sant Josep)

Amb mes de 750 visites, l’exposició “El temps deshabitat” es prorrogarà fins diumenge que ve 4 d’abril. Si encara no has pogut anar a veure-la, no ho dubtes i visita-la!

El fotògraf José Ortuño ha recorregut un bon nombre de cases tradicionals del Camp d’Elx que es troben en l’actualitat en estat d’abandó, tractant de captar i recuperar amb la seua càmera la màgia i la poesia que encara persisteix en aquests testimonis de l’antiga forma de vida rural.

Com ens afecta a cadascun de nosaltres la visió d’aquestes cases del Camp d’Elx sotmeses a la polsosa devastació que exerceix el pas dels dies, els mesos i els anys? Què ens diuen sobre les persones anònimes que les van habitar? Què signifiquen els objectes abandonats i esgavellats: una taula, una cadira, un llit, una fotografia, un crucifix?

José Ortuño capta amb la seua càmera els testimoniatges gràfics de la destrucció de l’antiga forma de vida rural il·licitana, i s’endinsa com un corresponsal de guerra entre les ruïnes de la memòria, en “espais buits, silenciosos, solitaris, secs i abrasats pel sol”, per a dur a terme un “exercici d’arqueologia mínima”.

El seu objectiu és congelar la mirada sobre el que alguna vegada vam ser, capturar per un instant la màgia o la poesia que encara perdura en aquests llocs, abans que el cruel oblit se’ls porte per sempre.

Dates: de l’11 de febrer al 28 de març de 2021   *** PRORROGADA FINS AL 4 D’ABRIL ***

Horari: de dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 18:00 hores. Diumenges de 10:00 a 14:00 hores. Dilluns tancat.

Entrada gratuïta

Venue

Gran Teatre d’Elx
Carrer Kursaal, s/n
Elx, 03203 España
+ Google Map
Phone:
966 65 81 47