Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival Abril en Dansa. GALA ABRIL EN DANSA. Gran Teatre d’Elx

24 April, 2021 @ 8:00 pm - 9:30 pm

Dansa

Commemoració del Dia Mundial de la Dansa

X FESTIVAL ABRIL EN DANSA – “PIONERES”

GALA ABRIL EN DANSA

Dissabte 24 d’abril de 2021 – 20.00 h

Gran Teatre d’Elx

El Festival Abril en Dansa celebra la seua desena edició amb esta Gala de Dansa, en què companyies, ballarins i coreògrafs nacionals i internacionals es donen cita per a mostrar les seues últimes creacions.

Espectacle convidat: ANHELO, de la companyia Marcat Dance.

ANHELO

Un anhel no és més que un desig intens i vehement. Pot respondre a la necessitat d’aconseguir alguna cosa al nostre abast després d’un esforç superlatiu o pot ser la il·lusió, vana i inútil, de materialitzar impossibles. Un anhel ens aixeca al matí, ens crea miratges de futur, ens dóna raons per a seguir endavant. Però rares vegades lluitem per un objectiu sense l’ajuda de ningú. Sempre està l’altre, amb freqüència els altres, que al seu torn, confien en un per a arribar a la meta dels seus propis anhels. I es crea un cercle de necessitats.

En Anhelo, coreografia del ballarí i coreògraf Mario Bermúdez per a la seva companyia Marcat Dance, apareix la imatge recurrent del ballarí subjectat amb força per la resta de l’equip. Pot ser que tractin de no deixar-li caure però hi ha també la possibilitat que impedeixin que surti volant.

Els anhels són desitjos intensos i vehements però a vegades no són factibles ni realistes i és gest solidari que els altres t’ho facin saber. Encara que la naturalesa de la coreografia és abstracta i en aparença gens concret vol explicar-nos, els seus ballarins en constant desequilibri i perenne caiguda, confiant sempre que l’altre impedirà la seva desgràcia, semblen voler enviar missatges concrets a la platea.

D’altra banda, Anhelo és una obra de preocupació per les formes, de composició en l’espai i cossos en harmonia. Transcorre amb serenitat i precisió al ritme ascendent de la música de José Pablo Polo. Calcula el seu ritme, sospesa les seves imatges. Reacciona als estímuls de la il·luminació d’Olga García, dissenyadora d’atmosferes. Està lluny de la fredor d’una certa dansa contemporània racional en situar-se més prop de la foguera de les emocions, gràcies a una execució orgànica que exigeix una implicació no solament física dels quals la ballen, aquests sis cossos dúctils, entrenats, sensibles i intel·ligents que intercanvien energies, dipositen la seva confiança en l’altre, fan comunitat i posen en pràctica la solidaritat. Són la força del col·lectiu.
-Omar Khan

Coreografia: Mario Bermúdez Gil.
Intèrprets: Mario Bermúdez, Marilisa Gallicchio, David Eusse, Andréa Pérez, Javier de la Asunción i Martina Cabrero.
Directora tècnica: Mamen B. Gil.
Mànager: Claudia Morgana (Danzas del Mundo).

Preu: 8, 10 i 12 €

Venda de localitats:  finestreta del Gran Teatre i en Instanticket.

Abril en Dansa és un esdeveniment organitzat per la companyia OtraDanza, en col·laboració amb els ajuntaments d’Elx i Alacant, per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa. Durant el mes d’abril, congrega diferents activitats obertes al públic al voltant d’aquesta disciplina.

Enguany, 2021, celebrem el desé aniversari del FESTIVAL ABRIL EN DANSA, AED 2021 (del 9 al 29 d’abril). I per a això, donarem veu i protagonisme a dones creadores de diverses disciplines al voltant del llenguatge del cos. “PIONERES”. Les nostres convidades faran un recorregut per la Dansa Teatre, la Performance, la Dansa Contemporània, el Flamenc i la Dansa urbana. Totes elles dirigeixen els seus projectes i companyies, emergents i consolidades i de la seua mà recorrerem el 10é Festival Abril en Dansa 2021.

Tota la informació sobre l’AED 2021, la programació i la venda d’entrades es pot consultar a www.abrilendanza.es

 

Horari de taquilla del Gran Teatre: de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 i de 17 a 20.30 h. Els dies d’espectacle i fora d’aquests horaris, només es vendran entrades a la finestreta una hora abans de l’actuació.

Telèfon finestreta: 966 658 147

Organizer

Elx Cultura
Phone:
96 665 81 45/46
Email:
cultura@elx.es
View Organizer Website

Venue

Gran Teatre d’Elx
Carrer Kursaal, s/n
Elx, 03203 España
+ Google Map
Phone:
966 65 81 47