elche ciudad azul banner blog

Elche. Un destino, mil colores.

|

23rd, Jun

Elx, és una ciutat amb més de 5.000 anys d’història, per la qual cosa no és d’estranyar que aquest Oasi Mediterrani compte amb tres béns reconeguts per la UNESCO, tres motius que fan que sempre valga la pena visitar la ciutat: el Palmerar, el Misteri d’Elx i el Centre de Cultura Tradicional Museu Escolar de Puçol.

Però també és una ciutat plena de llum i de colors, el verd del seu immens palmerar, el blau de la mar, l’ambre de l’arena dels seus 9 quilòmetres de platges, el daurat de l’oripell del Misteri d’Elx, el blanc de les palmes del Diumenge de Rams, l’ocre i marró de les façanes i torres dels seus museus i monuments, el torrat de la Dama d’Elx, el carmesí de la Granada Mollar, el coure dels dàtils, el maragda de les hortalisses del Camp d’Elx i del Meló de Carrissar o el groc de l’arròs amb costra… omple’t de color mires on mires, perquè Elx ofereix una gran varietat de possibilitats per a passar un estiu en família, en parella o amb amics. Com mil són els colors amb els quals es poden veure als seus parcs i espais naturals; el Paratge Natural del Clot de Galvany, el Parc Natural del Fondo, el Camp d’Elx, les Salines d’Elx i Santa Pola i els seus nou quilòmetres de platges.

Perquè encara que aquest estiu et quedes prop de casa, pots sentir-te molt lluny.

ELCHE Un destino de mil colores VERDE (2)La ciutat ofereix una gran varietat d’activitats i esdeveniments per a tots els públics, per a gaudir-los en parella o amb amics i també molts d’aquests creats especialment per a compartir-los en família.

Descobrir el centre històric de manera amena amb Ili Palmir, un personatge que ens proposa dues aventures; trobar dracs amagats pels carrers (els trobarem si entre tots anem desxifrant les pistes) o realitzar un viatge en el temps que ens portarà des de l’època dels dinosaures fins als nostres dies. Aquesta ruta finalitza en el Museu Paleontològic d’Elx, que a més organitza durant l’estiu una infinitat de tallers i activitats per als més xicotets, un dels molts museus i monuments que podràs veure si t’animes a recórrer la ruta monumental i gaudir dels colors ocres i marrons de les seues torres, façanes i murs.

ELCHE Un destino de mil colores OCREUna altra manera de recórrer els llocs més emblemàtics d’Elx és embarcant-te en un recorregut amb el Tren Turístic, que parteix des del Parc Municipal, i ens condueix pel Palmerar, on pots gaudir del verd més verd que mai hages vist, i pel centre històric. No és l’únic tren que podem agafar: el Ferrocarril Torrellano Vapor Viu funciona amb locomotores que utilitzen carbó com a combustible. Això sí, són reproduccions a escala. En un d’aquests oasis verds, en un hort de palmeres, trobarem Multiaventura Elx, un parc de 46.000 metres quadrats amb huit circuits i 120 propostes de jocs que faran les delícies dels més aventurers.

També en el Rio Safari Elx, un parc reconegut com a centre europeu de conservació d’animals en el qual podràs compartir un bany amb lleons marins, conéixer totes les seues espècies d’animals i el seu racó gastronòmic.

ELCHE Un destino de mil colores DORADOLa platja sempre és un èxit quan viatges en família, en parella o amb amics i Elx compta amb 9 quilòmetres de platges dotades amb tots els serveis i activitats aquàtiques. Passeja junt un blau únic que ho envaeix tot i deixa’t fascinar pel daurat enlluernador de les seues dunes. Però si vols fer un pas més, pots explorar els rics fons marins blau turquesa de l’Illa de Tabarca o bussejar entre vaixells afonats durant la I Guerra Mundial amb els professionals de Scuba Elx.

A l’hora de descansar sense perdre de vista el blau Mediterrani, també pots visitar La Marina Càmping & Resort, un complex turístic també pensat per al relax, el benestar i la bellesa que compta amb un spa amb serveis específicament per a famílies.

Per als més incansables, encara queda l’Street Jump Elx, un nou parc de salts que compta amb 4.000 metres quadrats de pura diversió i tres zones destinades a edats diferents.
ELCHE Un destino de mil colores CARMESÍ

Menja pels ulls; verd, roig, marró, groc, perquè a Elx es pot gaudir d’una gastronomia rica i variada que es basa, sobretot, en productes del Camp d´Elx com la magrana mollar, els deliciosos dàtils, hortalisses, vins, licors, formatges, olis i els arrossos a la llenya, un plat amb gran acceptació, entre els quals destaca, l’arròs amb costra.

A més pots gaudir d’una gran varietat de festivals durant tot l’estiu com el Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx, el Festival de Guitarra, l’Elx Jazz Festival i les nits d’estiu amb concerts en directe a la terrassa de L’Escorxador.

Elx, la ciutat dels mil colors… tria el teu en www.visitelche.com/blog/

 

 

 

LEAVE COMMENT