MUSEO DEL PALMERAL

Conèixer la història, evolució, cultura i característiques del Palmerar històric il·licità permet gaudir-ne amb major intensitat. Per a açò i després de la seua declaració per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat en 2000, l’Ajuntament va decidir crear el Museu i Centre d’Interpretació del Palmerar.

L’emplaçament és idoni: una casa tradicional del segle XIX, amb dos cossos units per un pont de fusta cobert, en el cèntric hort de Sant Plàcid, molt prop del jardí Hort del Cura i en plena Ruta del Palmerar. Envoltat, naturalment, de palmeres, la història, usos i evolució de les quals es reflecteix en les seues sales amb el suport de vídeos, panells, elements expositius, pantalles tàctils i sons envolupants.

Passeig per l’hort

El recorregut museístic es complementa amb el passeig per l’hort, on s’exhibeix el treball d’un palmerer (de dimarts a divendres pel matí, prèvia sol·licitud) i mostra el trenat de la palma blanca en el taller annexe al museu. Allí es preparen nous artesans en aquesta tradicional labor. Els cursos duren set mesos; el grau de formació superior s’aconsegueix després de tres anys.

volver al inicio