ELCHE FILM OFFICE

Pedro Almodóvar va triar l’hort de Travaló Baix per a situar els personatges de Tacones lejanos (1991) en un poblat del Carib. Molt més recentment, en 2012, la sèrie televisiva El barco va traslladar fins a Elx armes i bagatges, van rodar ací durant vint dies i van convertir un hort de palmeres a l’interior d’una illa tropical. En 1980 va ser una altra sèrie televisiva d’èxit, Ramón y Cajal, protagonitzada per Adolfo Marsillach, la que va transformar un hort de la pedania de Pusol en la Cuba de finals del segle XIX. I així un llarguíssim etcètera…

Escenari des de 1924

Des que Maximiliano Thous rodara en 1924 diversos passatges de la seua sarsuela La alegría del batallón, traslladada a la gran pantalla, l’oasi mediterrani que constitueixen la ciutat, el camp i les platges d’Elx s’ha convertit en escenari idoni per a produccions de tot tipus.

Aquesta estreta vinculació es va veure reforçada amb la creació, en 1978, del Festival de Cinema Independent d’Elx, que cada estiu atrau fins als espais on es duen a terme les projeccions, en l’urbà Hort del Xocolater i en la platja d’Arenals del Sol, multitud d’amants del Setè Art.

Tot resolt

Un palmerar únic, platges verges, espais naturals, edificis històrics de gran valor, un modern parc industrial, un camp amb un sistema de cultiu tradicional que es remunta a temps de l’ocupació musulmana. I una llum espectacular. Elx és, sens dubte, un magnífic i versàtil escenari, insubstituïble teló de fons per a tot tipus de produccions audiovisuals.

Elx Film Commission és una fundació sense ànim de lucre que recolza la iniciativa il·licitana en tot el que té a veure amb els rodatges filmogràfics. Facilita el treball de les productores que trien Elx i gestiona, entre d’altres assumptes, els tràmits administratius i l’allotjament i proporciona informació sobre tot el que es precise durant el rodatge.

volver al inicio