Industrial i turística, moderna i gelosa de les seues tradicions, amb la mar al costat i les palmeres impregnant cadascun dels seus racons, la vida a Elx és agradable i laboriosa, com la seua gent. Per la seua ubicació, en ple arc del Mediterrani, ha sigut des temps antics peça cobejada de pobles vinguts d’altres terres, que van deixar sobre el seu sòl un important llegat, de què avui gaudim.

Un vertader mar de palmeres integrat en la ciutat, que conforma un paisatge únic a Europa: aqueixa és la primera i irrepetible sensació que s’experimenta en arribar. Aquest equilibri s’ha mantingut durant segles gràcies a la tenacitat dels il·licitans, la qual cosa ha permès que compte amb un patrimoni natural i cultural de primera magnitud. Prova d’açò és l’entorn del Camp d’Elx, que envolta l’urbs, tot un exemple de conservació d’una manera de vida molt singular.


Comunicacions excel·lents

Excel·lentment comunicada per l’autovia del Mediterrani i l’aeroport internacional en la pedania il·licitana de l’Altet; amb unes sòlides infraestructures i amb tot el seu potencial creatiu posat al servei del present i del futur, Elx suposa sempre una gratíssima sorpresa per a tots els que, per molt diferents motius, arriben o tornen a la ciutat.

Amb la grandària justa per a gaudir de totes les comoditats i serveis de les grans ciutats, però sense perdre el sabor de tot allò que es assequible i quotidià, el seu clima, benigne, convida a gaudir del carrer i la naturalesa, a l’extraversió i el goig (juntament amb l’esforç) de manera conjunta.

Dos Patrimonis de la Humanitat, el Palmerar i el Misteri, no fan sinó confirmar el que a Elx s’ha sabut des de sempre: que la vida compartida és infinitament millor.

Història

Elx ha tingut dos emplaçaments al llarg de la seua història. El primer en el jaciment de l’Alcudia …

Situació geogràfica

Elx, situada al Sud de la Comunitat Valenciana (Espanya), és la capital de la comarca del Baix Vinalopó

Clima

Elx gaudeix d’un clima típicament mediterrani, amb hiverns suaus i estius moderadament calorosos