BIRDWATCHING

Naturalistes i aficionats a l’albirament d’aus poden trobar en els aiguamolls que jalonen el terme municipal d’Elx espècies residents, migratòries i hivernants singulars i d’escassa presència en el continent europeu.

Els parcs naturals del Fondo i Les Salines, el paratge natural del Clot de Galvany, la franja costanera, el pantà i l’aiguamoll d’Els Bassals acullen (permanentment o de pas) xarxets marbrenc, malvasies capblanques, marinets rossos, agrons rojos, cigonyes, teixidors, fotges cornutes, arpellots de marjals, àguiles peixateres, flamencs, xibecs, becs d’alena, ànecs cullerot, gavines, fotges i gallinetes d’aigua, entre d’altres.

L’empresa il·licitana Avança Tour organitza rutes ornitològiques dins i fora del terme municipal de la ciutat. El Fondo, les Salines, l’illa de Tabarca i el Clot de Galvany són els enclavaments triats.

Bird Watching Spain també realitza visites guiades per la geografia espanyola. Un dels seus paquets estrella és Wetlands, steppe birds and wine (Aiguamolls, aus estepàries i vi), quatre dies de recorregut pels diferents aiguamolls de la Comunitat Valenciana que inclouen les Salines i El Fondo entre els enclavaments naturals on fa parada la ruta.