Cargando Eventos

« All Eventos

Exposició. «Carmelina Sánchez-Cutillas. Escriptora de l’any 2020-2021». Espai ECO Edifici Altabix UMH Elx

15/01/2021 - 22/01/2021

Exposició

«Carmelina Sánchez-Cutillas. Escriptora de l’any 2020-2021»

Espai Cultural Obert · Vestíbul de l’Edifici Altabix de la UMH Elx

Del 15 al 22 de gener de 2021

L’exposició “Carmelina Sánchez-Cutillas. Escriptora de l’any 2020-2021” es podrà visitar a Elx a partir del 15 de gener.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha declarat Carmelina Sánchez-Cutillas Escriptora de l’any 2020-2021. Amb aquesta declaració l’AVL pretén reparar una injustícia històrica i alhora redescobrir la gran escriptora valenciana del segle XX. Per tal de difondre la vida i l’obra de l’autora de Matèria de Bretanya, l’AVL ha organitzat una exposició itinerant de 12 panells que fan un repàs dels aspectes personals i literaris més importants i destacats d’aquesta dona valenta i avançada al seu temps.

Recordem que Carmelina va nàixer a Madrid el 1927, però de ben menuda es va traslladar a Altea on visqué tota la seua vida. Considerada una dona intel·lectual de l’altura de figures com Vicent Andrés Estellés o Maria Beneyto, fou neta de l’historiador Francisco Martínez i Martínez d’Altea.

L’exposició pretén acostar el públic a la seua producció literària que abraça gèneres tan diversos com la poesia i l’assaig, i que passa òbviament per la seua faceta narrativa. A fi de treballar aquesta escriptora, us convidem a davallar-vos la unitat didàctica que per a l’ocasió ha elaborat l’AVL.

Horari i lloc de l’exposició

L’exposició, organitzada per El Tempir conjuntament amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Universitat Miguel Hernández (UMH), es podrà visitar a l’Espai Cultural Obert (vestíbul est) de l’Aulari de l’edifici Altabix del campus elxà de la UMH, del 15 al 22 de gener.

L’horari de visita és de 9 a 21 h (excepte divendres a la vesprada). L’entrada és debades.

Aquesta exposició, oberta a tot el públic en general, és especialment de gran interés per als alumnes de 4t d’ESO i de 2n de BAT a fi de conéixer la figura més destacada en la continuïtat de la narrativa a casa nostra durant el franquisme. Per això, convidem els centres educatius a veure-la en horari de matí o de vesprada. Si els instituts hi estan interessats, simplement cal que concerten la visita enviant un correu electrònic a infoeltempir@gmail.com

Entrada lliure

Detalles

Comienza:
15/01/2021
Finaliza:
22/01/2021
Precio:
Gratuito
Categoría del Evento:
Etiquetas del Evento:
, , , , , , , , , , , , , ,

Organizador

El Tempir · Associació Cívica per la Llengua
Teléfono:
Apartat de correus 884
Correo electrónico:
infoeltempir@gmail.com
Web:
http://eltempir.cat/

Local

Edificio Altabix. UMH
Avda. de la Llibertat
Elx/Elche, 03207
+ Google Map
Teléfono:
966 65 85 00