Escapades

Bookmark Enviar a un amigo/a Cuaderno de Viaje
Compartir

Un oasi. Açò és Elx. En el Mediterrani, però també enmig del trànsit quotidià. Un lloc per a perdre's. I trobar-se. Amb tot el que és necessari per a desconnectar. I amb tot allò que és imprescindible per a gaudir moltíssim de quant requerisquen el nostre sentits.

 

Hi ha tants atractius, que resulta difícil determinar per on començar. El palmerar. Aquest pot ser un bon començament. Patrimoni de la Humanitat des de l'any 2000, més de 200.000 exemplars envolten la vida quotidiana dels il·licitans. I dels que ens visiten.

El camp viu (el Camp d'Elx) que abraça amorosament la ciutat, els seus productes agrícoles exquisits i saludables, els nou quilòmetres de costa quasi verge, les compres (el calçat, producte estrella) convertides en vertader festival de preus i qualitat, el turisme actiu en els seus parcs naturals, platges i aiguamolls.

Passat i present

Les empremtes musulmanes, com els Banys Àrabs i la torre de la Calahorra; gòtic-renaixentistes, com l'Ajuntament i barroques, com la basílica de Santa María. O el palau d'Altamira, també anomenat Alcàsser de la Senyoria, que travessa els temps per a conduir-nos des del període islàmic fins a les intervencions senyorials del segle XVIII.

Aquest apassionant passat i present s'arreplega en museus com el MAHE (Museu Arqueològic i d'Història d'Elx), Municipal de la Festa, Art Contemporani, de la Verge, Paleontològic i del Palmerar. Als voltants de la ciutat, dues autèntiques meravelles: el jaciment arqueològic de L'Alcudia i el Museu Escolar de Pusol, inclòs en 2009 en el Registre de Pràctiques Exemplars de la Unesco.

Misteri i Dama

I, per descomptat, el Misteri, o Festa d'Elx, primera festa espanyola declarada en 2001 Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. I la Dama, la nostra ambaixadora en el món, una de les peces més exquisides i reconegudes de l'art iber universal, la llar fundacional de la qual (el bust s'exhibeix en el Museu Arqueològic Nacional, a Madrid) és L'Alcudia, on es va trobar.

Tot açò acompanyat d'una sòlida oferta hotelera, amb establiments al costat de la mar o en ple bosc de palmeres i una exquisita proposta gastronòmica, reconeguda amb una estrella Michelin.

No necessites més.

Escapa't. Elx t'espera.